Cleantech Tomorrow 2018: de Businessdag

Op 24 april tijdens Cleantech Tomorrow 2018 gingen we ‘the next level’. Maar liefst duizend bezoekers, vanuit de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs, kwamen naar Airport Teuge om deel te nemen aan de Businessdag. We hadden sprekers op maar liefst vier podia – waaronder Ed Nijpels, plasticvisser Marius Smit en bergbeklimmer Katja Staartjes. We startten het jubileumjaar met een opening door de burgemeesters Hans van der Hoeve en Jos Penninx. Vijf jaar geleden vloog de voorzitter van de Cleantech Regio, Andries Heidema, in een vliegtuig op biobrandstof. Dit jaar landde burgemeester Van der Hoeve in een elektrisch vliegtuig op Airport Teuge, welke bezoekers konden bezichtigen tijdens het event. Daarnaast waren er meerdere elektrische (deel)auto’s en de Hesla. Deelnemers konden ook terecht in het Dorp van Morgen. Hier toonden regionale organisaties te midden van verschillende foodtrucks hun aanbod voor duurzaam wonen, reizen en ondernemen. Ook de lunchexcursies georganiseerd door acht regionale organisaties waren een succes. Ruim 130 bezoekers hebben bij o.a. Tempress, Schoneveld en Yellow Wings achter de schermen gekeken.

De Cleantech Regio zet zich in voor een schone toekomst. Bij het organiseren van dit event hebben we dan ook voortdurend keuzes gemaakt om zo min mogelijk CO2 uit te stoten, energie te besparen en afval te reduceren en gescheiden in te zamelen. Een aantal concrete voorbeelden hoe wij ‘groen’ organiseren:
– Eventapp: we proberen zo paperless mogelijk te organiseren. Daarom introduceren we een eventapp voor de Businessdag 24 april. In plaats van een programmaboekje vind je in deze app alle informatie.
– Stimulering openbaar vervoer: om het gebruik van openbaar vervoer te stimuleren hadden we voor de bezoekers op station Twello gratis fietsen klaar staan voor iedereen die met de trein naar Cleantech Tomorrow wilde komen.
– Lokale betrokkenheid: wij werken zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers voor de Food & Drinks. Niet alleen de locatie doet er toe, maar we kijken ook naar de sociale impact van de leveranciers. Zo werken we met ZO EN NU. Een kopje koffie of thee wordt geserveerd door cliënten van Stichting ZoZijn.
– Mobile Solar Plant: rondom het event willen we zo min mogelijk CO2 uitstoten. Daarom letten we op ons energieverbruik. Voor het opwekken van energie maken we onder andere gebruiken van een Mobile Solar Plant van Bredenoord. Dit is een milieuvriendelijk en innovatief alternatief voor de inzet van generatoren en produceert betrouwbare energie, met name op basis van zonne-energie. Hierdoor worden het brandstofverbruik en de uitstoot drastisch verminderd.

Datum: 24 april 2018
Opdrachtgever: Cleantech Regio
Locatie: Skydeck, Airport Teuge
Presentatie: Ed Nijpels, Marius Smit
Dagvoorzitters: Martine Witteveen en Gerardy Hulsbergen
Fotografie: Rob Voss
Onze werkzaamheden: organisatie van het congres, vormgeving van alle communicatie-uitingen, deelnemersregistratie, opstellen mailingen, informatievoorziening, samenstellen programma en het organiseren van de lunchexcursies