Cleantech Tomorrow 2018: de Publieksdag

Hét event voor duurzaamheid in de praktijk. Ruim 1500 mensen zijn op 21 april naar Airport Teuge gekomen voor de Publieksdag van Cleantech Tomorrow 2018. Hier stond één van de eerste elektrische vliegtuigen en ruim 30 elektrische voertuigen die bezoekers hebben kunnen uitproberen om elektrisch rijden echt te ervaren. Zowel voor jong als oud was er van alles te beleven rondom de thema’s duurzaamheid en techniek. Met energiecoaches, robotica, Technodiscovery, een streekproductenmarkt, een afvalquiz en nog veel meer. Hoogtepunt van de dag? Het optreden van Maan tijdens de finale van de Talent Award.

De Cleantech Regio zet zich in voor een schone toekomst. Bij het organiseren van dit event hebben we dan ook voortdurend keuzes gemaakt om zo min mogelijk CO2 uit te stoten, energie te besparen en afval te reduceren en gescheiden in te zamelen. Een aantal concrete voorbeelden hoe wij ‘groen’ organiseren:
– Mobile Solar Plant: Voor het opwekken van energie maken we onder andere gebruiken van een Mobile Solar Plant van Bredenoord. Dit is een milieuvriendelijk en innovatief alternatief voor de inzet van generatoren en produceert betrouwbare energie, met name op basis van zonne-energie. Hierdoor worden het brandstofverbruik en de uitstoot drastisch verminderd.
– Lokale betrokkenheid: Wij werken zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers voor de Food & Drinks. Niet alleen de locatie doet er toe maar we kijken ook naar de sociale impact van de leveranciers. Zo werken we met ZO EN NU. Een kopje koffie of thee wordt geserveerd door cliënten van Stichting ZoZijn.
– Afval is fun: We werken met Circulus Berkel samen voor het inzamelen en scheiden van afval tijdens het event. Daarbij enthousiasmeren we bezoekers om zelf ook hun afval juist te scheiden. En je kan samen met de vuilvreters de afvalquiz doen, zodat iedereen thuis en op school weet hoe je afval kunt besparen én beter kan recyclen.
– Alle kleine beetjes helpen: Komt de versiering bekend voor? Dat kan. We hebben namelijk flyers met een misdruk gebruikt om vlaggen te maken die extra sfeer geven aan het event. Bij een festivalsfeer horen natuurlijk ook gezellige lampjes. Hiervoor gebruiken wij prikkabels. Een prikkabel verbruikt per lampje 25 watt per uur. Wij gebruik een LED-prikkabel en deze verbruikt slechts 1 watt per uur per lampje. Dat is nogal een verschil. Ook hebben we bezoekers bewust willen maken hoe zij duurzaam kunnen wonen, leven en ondernemen door 100 duurzame tips samen te stellen en die van bezoekers te verzamelen. Duurzaamheid begint bij jezelf!

Datum: 21 april 2018
Opdrachtgever: Cleantech Regio
Locatie: Airport Teuge
Fotografie: Rob Voss
Onze werkzaamheden: organisatie van het gehele event en de vormgeving van alle communicatie-uitingen